Tenis Oynama İpuçları Nelerdir?

1. Topu düzgün Tutun

Uygun el yerleşimini kullanarak topu doğru tutun. Topu, raketin başından değil, raketin ucundan kavramak sizlere avantajlar sağlar. Bunu yapmak için baş parmağınızı dizelerin üzerine yerleştirin ve topu tutmak için işaret parmağınızı aşağı doğru bükün. Diğer parmaklarınız topun üstündeki tellerin etrafına yerleştirilmelidir.

Kavrama, bir tenis raketi nasıl doğru sallayacağınızı öğrenmek için ihtiyacınız olan ilk şeydir. Geleneksel bir tenis raketi kullanıyorsanız, onu sıkıca tutmanız ve kolunuzla eliniz arasında yaklaşık 45 derecelik bir açıyla tutmanız gerekir. İpleri tutmak gibi bu kötü alışkanlıklardan kurtulmak istiyorsanız, tutamağın etrafında sıkı bir kavrayışa sahip olmalısınız. Bunu yaptıktan sonra raketi düzgün bir şekilde sallamaya başlayabilirsiniz. Tenis ayakkabıları sorunsuz hareket etme konusunda önemlidir.

 2. Sorunsuz Raketi Sallayın

 Düzgün raketi sallamak için yumuşak hareketler edin. Hareket etmeye başlar başlamaz, doğal eğilim sallanmayı durdurmak ve raketin yukarı bakmasını sağlamaktır. Bunun yerine, aşağı doğru momentumunu korurken raketi hafifçe bükülmüş halde tutmaya çalışın. Bu şekilde, top önce yere çarparsa, top sadece ip yatağından sekecek ve fileye doğru yuvarlanmaya devam edecektir.

Geri dönüş veya takip hızı konusunda gerçekten endişelenmenize gerek yok. Ancak, raket kafanızın çizginin tam aşağısını gösterdiğinden emin olmak için pratik yapmalısınız. Bu, topu daha kolay kontrol etmenize yardımcı olur. Topa temas ettiğinizde, raketin her iki tarafını da bırakmamaya çalışın. Bunun yerine, dengenizi koruyun ve herhangi bir dönüş yapmadan topa temiz bir şekilde vurun. Tenis çantaları bu süreçte sizlere avantajlar sağlar.

 3. Kortun doğru uzunluğunu çalıştırın

Doğru kortun uzunluğunu çalıştırırken, ayaklarınız taban çizgisini geçmeden hemen önce topa vurmayı hedefleyin. Ayaklarınız sahanın yaklaşık yarısındayken top zemine temas ederse, topu geri döndürmek için zamanınız tükenir.

4. Doğru ayak hareketini kullanın

Servise hazırlanmak için doğru ayak hareketini kullanın. Taban çizgisinin arkasında dururken, sol ayağınızı öne doğru yerleştirin ve mahkemenin ortasına doğru adım atın. Sağ ayağınızı taban çizgisine paralel olarak geriye doğru yerleştirin ve geriye doğru iki adım atın. Servis yapmaya hazır olana kadar dik durun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 12000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı