Yıldız Haritası (horoskop) Nedir? Ücretsiz Doğum Haritası

Merkür, Venüs, Mars gibi gezegenlerin konumları an be an değişse de, doğum haritaları belli bir coğrafi konum ve ana bağlı kalınarak uzayın bir fotoğrafı niteliğinde olduğu için değişmez.

Doğum haritalarındaki ev ve burç konumlarının yoruma bağlı tarafları olsa da, esasen astrolojik parametreler dahilinde çok yakın anlamları ifade eder. Bundan dolayı yüzde yüz olmasa bile farklı astrologların yorumları bir birleri ile önemli ölçüde örtüşürler.

Natal harita bir kişinin doğduğu saat ve dakikada bulunduğu bölgeye ilişkin astrolojik manada etkisi olan gezegenlerin pozisyonlarını işaretlemeye yarayan bir haritadır.

Uzman bir astrolog değilseniz bile şahsınıza ait son derece detaylı yıldız haritanızı çıkarabilirsiniz. Bunu yapabilmek için doğum anınıza ait gün, ay, yıl ve saat bilgilerini ve doğduğunuz şehri girmeniz yeterlidir. Hesapla butonunu tıklamanız halinde hemen haritanızı görüntüleyebilirsiniz.

Yıldız haritaları çıkarılırken ihtiyaç duyulan girdilerin doğru olması son derece önem arz eder ki, özellikle burç değişim günlerinde bazen birkaç dakikalık yanlışlığın bile tüm gezegen ve burç konumlarını yanlış yönde etkileyeceğini bilmek gerekir. Natal haritaların en iyi biçimde oluşturulması ve yorumlanabilmesi için, doğum tarih ve saatinin tam olarak bilinmesi gereklidir. astroasis.com sitemizde ücretsiz olarak kullanıma sunduğumuz doğum haritası programı da, yıl, ay, gün, saat ve dakika olarak gireceğiniz bu veriler dahilinde kişiye özel astrolojik doğum haritası sonucunu anlamlarıyla beraber vermektedir.

İnternette oldukça fazla ücretsiz natal harita sitesi bulunmakta. Bu sitelere göz attığımızda, bazılarının sadece burç ve gezegen sembollerine yer verdiğini, ama bu sembollerin hangi yön ve alanda yorumlanması gerektiğini herkese göre anlaşılır şekilde ortaya koymakta yetersiz olduğunu görüyoruz. Halbuki astroloji uzmanı olmayanlar açıklamalı ve kapsamlı doğum haritası verilerine gereksinim duyarlar. Bu bilinçle bizler de astroasist.com olarak detaylı yorumları sunan bir harita uygulaması yayında kalmaya devam ediyoruz.

Gök günlüğü denilen tablolar tüm tarihler için astrolojik gök cisimlerinin pozisyonlarını görmeye yarayan teknik tablolardan oluşur. Bu tabloları inceleyerek, gezegen konumlarını görebilirsiniz buna rağmen, gerek harita hesaplaması yapmak ve gerekse astrolojik işaretleri okuma ve yorumlama bölümünde yeterli olamayabilirsiniz. Harita detaylarının okunması yalnızca eğitimli astrologlar tarafından yapılabilen zor ve karmaşık bir iştir. Bu alanda uzman astrologlardan profesyonel danışmanlık hizmeti alabilir sitemizde sunduğumuz doğum haritası analiz yazılımını kullanabilirsiniz.

Kabaca tarif edersek ücretsiz doğum haritaları uzman astrologların sahip oldukları bilgilerin teknolojinin ilerlemesiyle birlikte bilgisayar yazılımlarına aktarılarak sunulan halidir.

Uzun süre önce üst düzey astroloji bilenlerin gök günlüklerinden faydalanarak uzun uğraşılardan sonra çıkardıkları doğum (natal) haritalarını, bu çağda teknolojinin yardımı ile kolayca oluşturmak ve tüm detaylarını görmek mümkün hale geldi.

Doğum haritası hesaplaması pek çok teknik bilgi gerektiren, herkes tarafından yapılamayacak bir işlemdir. Bundan dolayı bir kişinin kendisine ait astrolojik haritasını çıkarması, gereken astrolojik bilgilere sahip olmadan olasılık dahilinde değildir. Sevindirici haber şu ki, teknoloji çağında olduğumuz bu günlerde bu hesaplamaları sizin yerinize yapabilecek programlar mevcuttur. Biz de sitemizi kendi yıldız haritanızı kolayca çıkarabilmeniz için tasarladık.

Bireysel Yükselen Burç Analizi Ücretsiz Hesaplama

Yükselen burç (1.Ev) dünyaya geldiğiniz saatte bulunduğunuz coğrafi noktaya göre, doğuda yükselmekte olan burca verilmiş olan addır. 12 evli astroloji sistemine göre düzenlenmiş olan doğum (natal) haritanızdaki ilk evinizdir. İnsanlar çoğunlukla kendilerini Güneşin konumlandığı burca göre ifade etseler de, dışarıdan bakılınca başkalarının gözünde daha farklı biçimde görünürler. Çünkü dışarıdan görünüş en fazla yükselen burçla alakalıdır.

Hepimizin bildiği gibi, Güneşin ışığından daha fazla faydalanmak adına saatler belli zamanlarda ileri ya da geri alınır. Son birkaç yıldır bizim coğrafyamızda bu sistem kullanılmıyor olsa da, yükselen burcu hesaplanacak kişinin doğduğu yıl bu yönde bir uygulamanın var olup olmadığı netleştirilmeli ve tüm hesaplamalar buna göre şekillendirilmelidir.

Birinci evdeki burcun ne manaya geldiği ve dışarıya nasıl bir imaj yansıttığı, hesaplama neticesinde elde edilecek sonuçla beraber verilmektedir. Yükselende konumlanan burcun önemi Güneş burcundan dahi yüksektir demekle yanlış birşey söylemiş olmayız. Çünkü 1. Ev (yükselen burç) bilindikten sonra tüm doğum haritasının diğer ayrıntıları da ortaya çıkacaktır. Astrolojik kurallar gereği öngörüler muhakkak 1. Eve bağlıdır. Sadece bu bile yükselenin önem derecesini anlatan bir bilgidir aslında. Doğum saati bilgilerinizle muhakkak hangi yükselen burç olduğunuzu öğrenin. Bu tespit, kendi özelliklerinizi daha iyi anlamanızı, dışarıdan nasıl göründüğünüzü çabucak bilmenizi mümkün hale getirir.

Sitemizdeki form aracılığı ile, herhangi bir astrolojik bilgiye sahip olmadan da yükselen burcunuzu öğrenebilirsiniz. Yapmanız gerekense son derece basit. Elbetteki doğduğunuz saati doğru bir şekilde bilmeniz kaydı ile. Uygulamamızdaki yükselen burç hesaplama kısmına, doğduğunuz saati doğduğunuz lokasyonu yazın, ardından çıkacak olan hesaplamayı yap butonunu tıkladığınızda sonucu görebileceksiniz.

Basit kaynaklarda yükselen hesaplama yolları ararken aynı yetersiz bilgileri veren basit tabloları görmüşsünüzdür. Yükselen burcun tespit edilmesi hususunda doğru bilgi veren bu şekilde basit bir yükselen burç bulma tablosu yoktur aslında. Baktığınız bir cetvelde, doğum yerine yer verilmiyor ve sadece hangi Güneş burcundan olduğunuz ve 2 saatlik arayla yükselen burçlar sıralanmışsa itibar etmeyin. Çünkü en doğru yükselen burç hesaplama işlemlerinde enlem/boylam derecesi, timezone ve bununla beraber yaz/kış saati uygulaması olmazsa olmaz öneme sahiptir.

Yükselenin tespiti için gök günlüklerinden faydalanılır. Bu kaynaklar astrolojiyi bilmeyenler için anlamlandırılması mümkün olmayan karmaşık içerikler içerir. Gök günlüklerinden tam olarak yararlanmak için astrolojide üst düzey bilgi ve deneyim sahibi olmak gerekir. ASC (Ascendant) hesaplamada en güvenli ve garantili yöntemlerin başında bir astrologtan destek almak ve çeşitli astroloji programları kullanmak gelir. Sitemizi de bu konuda güvenerek kullanabilir, yükselen burcunuzu kesin bir şekilde hesaplayabilirsiniz.

Güneş Burcu Hesaplama Programı Ücretsiz Yorumlama

Güneş, Güneş sistemimizdeki en kuvvetli yönetici olduğu gibi, bir doğum (natal) haritasında da en fazla önemli görülen güç olarak yorumlanır. Güneş’in konumu, iç dünyanızla ve yaşadığınız müddetçe kim olmak istediğinizle bağlantılandırılır. İç dünyanızı çevrenizdeki kişilerle ne şekilde paylaştığınızı ortaya koymakla birlikte sahip olduğunuz şeylerin, amaçlarınızın ve içsel benlik duygunuzun temel taşını oluşturur. Orta yaştan sonra, Güneş burcunun tesiri güç kazanır çünkü yaşlandıkça, kim ve ne olduğunuz hususunda kendinizi daha iyi anlarsınız. Güneş’in konumlandığı burcunuz doğal kişiliğinizi ve hayatın olağan süreci boyunca stabil kalan kişilik özelliklerinizi belirler. Bu sizin dünyaya parıldadığınız görüntü, gerçek ve içteki parçanızdır. Esasen bir yıldız olan Güneş, Güneş Sistemi’nin tam olarak merkezinde yer alır ve buna paralel biçimde Güneş’in bulunduğu burcunuz da benzersiz kişisel merkezinizi belirtir. Astrolojik kişisel özelliklerinizi anlayabilmek için websitemizdeki burç bulma yazılımından faydalanabilirsiniz.

Doğum Saatine Göre Ay Burcu Hesaplama

Tüm harita hesaplamalarında olduğu gibi, Ay burcunun tespiti için de doğum bilgilerinin net şekilde bilinmesi gerekmektedir. Bu kısmın doğruluğu büyük önem taşır, çünkü sadece küçük bir fark değişik bir burca işaret edebilir, bu nedenle emin olmak adına mutlaka özenli olunması gerekir. Tam doğum saati bilgilerine sahip olduğunuzda, websitemizdeki gibi saygın bir otomatik hesaplama uygulaması sağlıklı sonucu almanıza yardımcı olacaktır.

Ay’ın bir manada koruyucu bir şekilde Güneş’in çevresinde tur atması gibi, natal haritamızdaki Ay da kendimizi hangi yöntemlerle koruduğumuzu, kendimizi nasıl güvende ve rahat tuttuğumuzu bildirir.

Kendinizin ya da tanıdığınız birinin içsel dünyasını bilmek için, sitemizdeki Ay burcu bulma aracından faydalanabilirsiniz. Şayet doğum haritanızda Ay’ın hangi burçta olduğunu öğrenmek istiyorsanız doğum tarihi, saati ve yeri ile ilgili bilgilerinizi bildirmeniz yeterli. En son olarak Ay Burcumu Göster butonuna tıklayın. Şayet başka bir kimseye ait Ay burcu raporu verilerine ulaşmayı isterseniz ilgili kişinin doğum bilgilerini, Ay’ın şimdiki konumunu merak ediyorsanız, bu güne ait tarihi forma girmeniz gerekiyor. Bu işlemle beraber sorgulanan tarih ve saate ait Ay’ın hangi burç konumunda olduğunu ve o pozisyonda ne özelliklerinin olduğunu görebilirsiniz.

Duygularımızla ilgili çok fazla konuda etki sahibi olan Ay’ın haritadaki pozisyonu astroloji uzmanının üzerinde çok durdukları temel konulardandır. Natal haritada, Ay’ın bulunduğu burç, özellikle çevremize duygusal manada nasıl reaksiyonlar verdiğimizi ortaya koyar.

Ay’ın bulunduğu burç bilinçaltımızı yönetiyor olmasından dolayı duygusal dünyamızla ilgi birçok konu Ay burcumuzla tam olarak ilişkilidir ki, zevkine vardığımız şeyler ve alışkanlıklarımız dahi Ay burcumuzun tesiriyle ortaya çıkan konular arasındadır. Duygularımız üzerindeki sert ve kararlı etkisiyle hayatımızın tüm alanlarını ciddi seviyede etkisi altına alabilir fakat, daha önemlisi insanlarla kurduğumuz ilişkiler üzerinde etki sahibi olmasıdır. Doğum haritamızdaki Ay burcu aynı zamanda sevgi beklentimizi, beslenme yöntemlerimizi ve duygusal anlamda rahatlama yöntemlerimizi de etkiler.

Merkür Burcu Nedir? Nasıl Çıkarılır?

Doğum haritasındaki konumuna göre farklı anlamlara gelen Merkür burcu, zeka potansiyelimizi ve bu zekamızı hangi yönde kullandığımızı gösterir. Tanıştığımız kişinin, aslına bakarsanız dış burcu ile değil, Merkür burcuyla muhatapız demektir. Bulunduğu burca göre Merkür’den aldığınız tesirleri anlayabilmek için Merkür burcu uygulamamız aracılığıyla gerekli tespiti yapmanız gerekir. Burçlardaki Merkür düşünsel özelliklerimizi, yazarlıkla alakamızı ve diğerleriyle nasıl konuştuğunuzu anlatır. Merkür burcumuz iletişim şeklimiz üzerinde etkili olduğundan, ve düşünce yapımızı yönettiğinden dolayı, hayatımızın tüm alanlarında etki sahibidir. Merkür gezegeninin konumu, tanımlama, bilgileri içselleştirme ve çevreyle fikir alışverişinde bulunma biçimimizi şekillendirir.

Venüs Burcu Hakkında Tüm Detaylar ve Özel Haritanız

Astrolojik hesaplamalarda Venüs değerlerle ilgili olduğundan özellikle maddiyatla olan ilişkimiz üzerinde etkilidir. Astrolojik açıdan daha önemlisi, haritamızdaki Venüs sevgiye bakış açımızı, nasıl merhamet gösterdiğimizi, aşkın bizim için ne anlama geldiğini ve daha fazlasını anlatır. Sevdiğiniz kişiyle aranızdaki uyumluluğu anlamak için Güneş’e göre yorum yapmak en kolay yoldur fakat, Venüs burcu yorumu doğrudan aşkı anlamanın daha etkili bir metodudur. Venüs Zodyak kuşağında dolaşım halindeyken, 24 saatlik dilimde ortalama olarak bir derecelik mesafe kat eder. Bu durum bir burçta tam olarak bir ay geçirdiği manasına gelir. Ayrıca on sekiz ayda bir kez retro yapar ki, tam konumu anlamanın en garanti yöntemi doğum haritanıza bakmak ve doğum anınızda hangi burçta olduğunu belirlemek için bir Venüs burcu hesaplama sistemi kullanmaktır.

Mars Burcu Analizi Nedir? Ne Anlama Gelir?

Astrolojik haritadaki Mars’ın katkılarını öğrenmek, nasıl hareket ettiğiniz ve motivasyon kazanmak için ihtiyaç duyduğunuz şeylerle alakalı fikir verici bir işlemdir. Bu bilgiler, enerji kazanmanıza ve yaşamınızı kolaylaştırmanıza yardım edebilir. Mars burcunuzu kesin bir doğrulukla tespit etmek için Mars burcu hesaplama sistemi kullanmak avantaj sağlar. Diğerlerine oranla Mars son derece hızlı hareket eden bir gezegendir ve hangi tarihler arasında retro hareket ettiğine bağlı olarak iki ila yedi ay süreyle burçları etkisi altına alır. Mars gezegeninin burçlar kuşağını tam olarak dolaşması ortalama 2 sene sürer. Bu 2 yıllık döngüyü tam olarak tespit edebilir, şu anda neler yaşadığınıza ve hissettiklerinize göre farkındalık geliştirirseniz, iki yıl sonraki Mars etkisinde ne şekilde hareket edeceğiniz ve enerjinizi hangi yolla yönlendireceğiniz hakkında iyi bir iş çıkarmış olursunuz.

Gerçek Jüpiter Burcu Hesaplama Sistemi

Jüpiter burcunuz, sizin hakkınızda tahmin ettiğinizden daha fazla konuyla ilgilidir, algınızın açıklığını ve bilinç düzeyinizi yükseltme yöntemlerini gündeme getirir. Genişleme anlamına gelen Jüpiter genelde bu özelliği ile beraber bol miktarda dürüstlük te verir. Jüpiter’in yer aldığı burcu haritanızda anlamak, kendinize daha fazla şans davet etmenize de yardımcı olabilir. Haritadaki Jüpiter’i tespit etmenin farklı yolları vardır. Çevrimiçi bir astroloji aracından yararlanarak küçük bir işlemle Jüpiter’inizin pozisyonunu kolayca hesaplayabilirsiniz, tabiki doğuma ilişkin verilerinizi bilmeniz gerekir. Ayrıca Jüpiter transit tablosunu kullanarak tarihleri ​​de gözden geçirebilirsiniz. Natal haritanız elinizin altındaysa Jüpiter konumunuzu buradan da bakabilirsiniz. Şayet neyi ifade ettiğiyle birlikte bu yerleşime ayrıntılı bir şekilde göz atmak isterseniz Jüpiter burcu tespit etme uygulamamızı kullanabilirsiniz.

Satürn Burcundan Neler Öğrenilir? Satürn Burcu Nasıl Hesaplanır?

Natal haritalarda, Satürn’ün konumlandığı burç, kendi sınırlamalarımızı, korktuğumuz şeyleri ve sorumluluk hislerimizi işaret eder. Satürn burcu, sorumluluklarımıza nasıl yaklaştığımızı açığa çıkarabilir ve bununla beraber, normal olarak ifade etmekte güçlük çektiğimiz ve üstelik kişiliğimizin temel parçası olarak kabul ettiğimiz özelliklere de işaret edebilir. Uzun menzilli hareket eden bir gezegen olan Satürn, bir burç derecesinde ortalama iki yıl altı ay kalır ve ilk başladığı yere yeniden dönmesi 28 ila 29 yıl arasında bir zaman alır. O ana Satürn’ün Dönüşü adı verilir ve bu bir reşitlik süresidir. Satürn’ün bu devri eşit yaştaki insanların birbirine yakın yaşam dersleri öğrendiği anlamında yorumlanır. Websitemizde yer alan Satürn burcu hesaplama sistemi aracılığıyla Satürn’ün konumlandığı pozisyonu anlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
Vozol 12000 istanbul psikolog instagram takipçi satın al yangın merdiveni ucuz yangın kapısı